تهران – مسابقات بینالمللی هوش مصنوعی و برنامهنویسی رایان با حضور ۴۵۰۰ شرکتکننده از ۵۷ کشور جهان، دیروز در دانشگاه صنعتی شریف آغاز به کار کرد. این رویداد علمی که در دو محور اصلی هوش مصنوعی و برنامهنویسی برگزار میشود، با هدف شناسایی و پرورش استعدادهای برتر در این حوزهها برنامهریزی شده است.
«حمید ضرابیزاده»، رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، در این باره گفت: «مسابقات برنامهنویسی در سه سطح استانی، ملی و بینالمللی برگزار خواهد شد و جوایز ارزشمندی برای نفرات برتر در نظر گرفته شده است. همچنین، برای بخش هوش مصنوعی نیز با تمرکز بر موضوع «اعتمادپذیری در یادگیری ژرف»، چالشهای جذابی طراحی شده است.»
«محمدحسین رهبان»، دبیر بخش هوش مصنوعی مسابقات، با اشاره به استقبال گسترده شرکتکنندگان از این بخش، اظهار داشت: «ایران، پاکستان، هند، ترکیه و بسیاری از کشورهای دیگر در این مسابقات حضور پررنگی دارند. موضوع اعتمادپذیری در یادگیری ژرف، یکی از چالشهای مهم در حوزه هوش مصنوعی است و شرکتکنندگان با ارائه راهکارهای نوآورانه به رقابت خواهند پرداخت.»
با توجه به محدودیتهای احتمالی اینترنتی، برگزارکنندگان مسابقات تمهیدات لازم را برای برگزاری آنلاین مسابقات اندیشیدهاند. «رهبان» در این باره گفت: «با استفاده از راهکارهایی همچون میرورکردن و رایزنیهای انجامشده با مسئولین مربوط، موفق شدهایم پهنای باند مناسبی برای برگزاری مسابقات تأمین کنیم.»
نفر اول مسابقه برنامهنویسی مبلغ ۱۵ هزار دلار و در بخش هوش مصنوعی، تیم اول مبلغ ۲۰ هزار دلار جایزه نقدی دریافت خواهند کرد. همچنین، جوایز ارزشمندی برای نفرات دوم تا دهم هر دو بخش در نظر گرفته شده است.
مسابقات بینالمللی رایان با حمایت دانشگاه صنعتی شریف و معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار میشود و فرصتی استثنایی برای دانشجویان، پژوهشگران و علاقمندان به حوزه هوش مصنوعی و برنامهنویسی، جهت رقابت با همتایان خود از سراسر جهان است.